PRESSEMEDDELELSE

6. januar 2019

VÆRKTØJ TIL KFUM SPEJDERNE I SPENTRUP

Søndag den 6. januar blev en dejlig dag for Steen Blicher Gruppen som KFUM spejderne i Spentrup rettelig hedder.

De fik besøg af et par repræsentanter fra Lions Purhus, der medbragte en stor meget speciel værktøjskasse, som længe havde stået øverst på spejdernes ønskeliste.

Værktøjskassen indeholder en masse forskellige typer værktøj – primært skære- og snitteværktøjer, som spejderne skal anvende når de er på lejr. Med værktøjet vil de nu være i stand til at fremstille avancerede trækonstruktioner – vel at mærke uden brug af søm og skruer – som jo er den rigtige måde rigtige spejdere arbejder på.

Det var en ansøgning til Lions, der udløste indkøbet af værktøjskassen, og da den blev leveret gik der ikke mange sekunder før en stor flok af friske unge mennesker stod på hovedet i kassen for at iagttage indholdet.

Præsidenten for Lions Purhus Arne Balsby orienterede kort om hvad Lions står for, og fortalte at Lions har altid haft stor sympati for det arbejde forskellige foreninger gør i lokalområdet. Det havde derfor ikke været svært at imødekomme ansøgningen.
De unge, der har sin gang i spejderverdenen gennemgår en rigtig god form for uddannelse som omhandler samarbejde og praktisk tilgang til omverdenen, og så er der jo også en vis sammenhæng mellem Lions og spejdernes humanitære baggrund.

Et særkende ved Lions er at alle tjente penge går ubeskåret til humanitært arbejde.
De nødvendige udgifter til administration betales af klubbens medlemmer via deres kontingent.

Jørgen Thybring