Ungdomsarbejde

Eksempler på hvor Lions har hjulpet:

• Lions Kamp mod Blindhed – Fælles lions-projekt på verdensplan. 8 millioner kroner samlet ind i Danmark, hvilket svarer til at ca. 190.000 mennesker har reddet synet. På verdensplan blev der indsamlet i alt ca. 1.1 milliard kroner.

• Masanga – Hospital i Sierra Leone er genopbygget og igangsat. Projektet ledes fra Danmark.

• La Vida – 60 danske familier med kræftsyge børn sendt på 14 dages rekreationsophold på Mallorca.

• ”Sapiik” Nuuk – Mentorprojekt for grønlandske bygdebørn, hvor formålet er at støtte dem i at bryde den negative sociale arv.

• Skoler i Nordvestthailand – tre skoler bygget i junglen tæt på grænsen til Burma.

• Burma – Det lykkedes danske lions at få katastrofehjælp for 500.000 kroner ind i det lukkede område via samarbejde med Læger uden Grænser.

• Burkina Faso – A-vitaminer til børn og voksne som forebyggelse mod flodblindhed.

• Ungdomsudveksling – Hvert år sender danske lions-klubber ca. 150 unge mennesker på ungdomsudveksling over hele verden, og samtidig modtages et tilsvarende antal unge, der først indkvarteres hos private familier og efterfølgende deltager i ungdomslejre.

• Sikkerhedsveste til skolebørn – en lions-klub har forsynet 1.475 skolebørn med trafikveste.

• Restaurantskole i Rumænien – Fælles Nordisk projekt. Skolen er for retarderede børn og står nu som model for, hvordan man tager hånd om disse børn og giver dem en fremtid.