De blindes riddere

Helen Keller

Den verdensberømte forfatterinde Helen Keller, født døv og blind, opfordrede i 1925 lions til at være "de blindes riddere".
Siden har lions arbejdet med blindesagen. Der samarbejdes med en række organisationer, blandt andet FN.

>> Læs Helen Kellers tale her

Blind med hvid stok og førerhund

Den hvide stok og førerhundene.

De færreste ved det, men faktisk kommer de blindes hvide stok til verden i 1930, fordi et lions-medlem gav sig til at tænke efter at have set en blind forsøge at krydse en trafikeret gade.

Fra 1931 gik lions for alvor i gang med "markedsføringen", som mange steder i verden giver en særlig WHITE CANE-aktivitet.

Lions var også i forreste linje med skoler for førerhunde. Flere steder i verden driver lions stadig skoler, hvor førerhunde og blinde starter et nyt liv sammen.

Lions Club Purhus har doneret

kr. 46.849,-

til bekæmpelse af blindhed.

Lions Internationale fond meddeler, at SightFirst programmet mod unødvendig blindhed har rundet

7.000.000 betalte operationer af grå stær. Det er en vigtig milepæl for Lions, som vil fortsætte sit

arbejde mod blindhed ved hjælp af indsamlede midler.

Lions Club Purhus har som en del af Randers Kræmmermarked doneret kr. 18.110,-

samt derudover kr. 22.000,- til SightFirst programmet.

Der er i dag ca. 37 millioner blinde mennesker i verden. Mindst 80% af blindheden kan fjernes

eller kunne have været forhindret. Ud over de blinde lider 124 millioner af svagtsynethed

eller synsfejl. 90% af den unødvendige blindhed findes i udviklingslandene.

Det er voldsomt store tal, - men dog mindre end da lionsklubberne for 15 år siden begyndte sine SightFirst programmer.

Lions Club Purhus mener at afhjælpning af synshandicap er en væsentlig opgave og klubben har derfor givet et væsentlig bidrag til til "Lions kamp mod blindhed"

.